Glumac Nikola Vasiljević na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u ponedjeljak21. februar, sa početkom u 20 sati izvešće monodramu Kralj magnovenja, kao poklon publici u čast nedavno obilježenog Dana ove pozorišne kuće (16. februar), koja je uz Kraljevsko pozorište Zetski dom, Ustanova sa najstarijom pozorišnom tradicijom u Crnoj Gori. Ulaz za publiku je besplatan uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Monodrama Kralj magnovenja rađena je po tekstovima pripovijetke Dnevnik jednog ludaka, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i knjige Zvezdani dnevnici, Stanislava Leme. Adaptaciju i režiju potpisuje glumac Vasiljević. Predstava govori o nemogućoj ljubavi, društvu, pojedincu i materijalnom bogatstvu kao o vrijednostima koja nažalost određuje vrijeme u kojem živimo, ali i o nadi i veri da je ljubav makar i na trenutak ipak moguća.

Monodrama je premijerno izvedena 19. aprila 2011. godine, u beogradskom Pozorištu „Slavija“. Predstava je imala izvođenja na scenama u Crnoj Gori i zemljama regiona, a 2016. godina izvođena je na festivalima: u Bitoli, Peći i Podgorici.

Nikola Vasiljević je diplomirao 2004. godine na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinj, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Stalni je član glčumačkog ansambla Nikšićkog pozorišta. Ostvario je zapažene uloge u pozorištu, na filmu i TV serijama.

Uloge na filmu: „Dohvati nebo“ , „Vrijeme između nas“, „Branio sam Mladu Bosnu“, „Na putu za Montevideo“, „Mora ljubavi“, „Kako su me ukrali Nemci“, „Kavez“.

Uloge u TV serijama: „Oluja“, „Dinastija“, „Vojna akademija“, „Urgentni centar“, „Zvezdara“, „Sinđelići“, TV šou program „Oralno doba Laneta Gutovića“.

Pored Kralja magnovenja, Vasiljević je imao zapažene uloge u predstavama: „Mirovna misija“, „Gospodska krv“, „Kraljević i prosjak“, „Crna kutija“, „Inspekcija“, „Bilo jednom u maju“,  „Porodica sjećanja“, „Pisac Rasomon“, „San ljetnje noći“, „Ždera iz kontejnera“, „Brza brzina“, „Otomobilski pohod na Crnu Goru“.