Aprilski repertoar Nikšićkog pozorišta obiluje multimedijalnim sadržajima, u kojima dominiraju dramski naslovi, jer od ukupno četrnaest događaja, polovina su pozorišni. Predstava „Prah“, u produkciji sarajevskog Udruženja dramskih umjetnika „Altteatar“, u četvrtak, 7. aprila, sa početkom u 20 sati otvara aktuelni repertoar.

Ovu duodramu mađarskog autora Đerđa Špira, u režiji Miralema Zupčevića izvode Gordana Boban i Mirsad Tuka. Cijena ulaznice je pet (5) eura, a biletarnica Nikšićkog pozorišta će biti otvorena od ponedjeljka, 4. aprila, od 10 do 20 sati. Nikšićko pozorište sa predstavom „Osvrni se u gnjevu“ gostuje na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u petak, 15. aprila, čime se nastavlja serija uspješne postproducije ovog, nedavno inceniranog djela Džona Ozborna, u režiji Juga Đorđevića. Uloge tumače glumci ansambla Nikšićkog pozorišta: Jovan Krivokapić, Maja Stojanović, Nikola Vasiljević, Gordana Mićunović i  Boban Čvorović. Najmlađa publika imaće priliku da se u četvrtak, 21. aprila upozna sa „Avanturama maše i Mede“, Pan Teatra iz Beograda. Zbog velikog interesovanja publike, obaj komad za djecu ima dva izvođenja, u 10 i 12 sati. Tekst i režiju potpisuje Olivera Viktorović Đurašković, a uloge tumače: Olivera Viktorović Đurašković, Bojana Đurašković i Marko Milošević. Nakon izvođenja predstave za djecu, pozorišni segment aprilskog repertoara nastavlja se revijom predstava „Beo arta“ pod nazivom „Proljeće u pozorištu“. Od utorka, 26. do 29. aprila na repertoaru su četiri predstave: „Lutka sa kreveta broj 21“, „U agoniji“, „Zaboravljene“ i „Balava“. Cijena ulaznice, pojedinačno, je pet (5) eura, a za kupljni set, jedna predstava je gratis. Predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ će biti izvedena 26. aprila, sa početkom u 20 sati. Komad je rađen po tekstu Đorđa Labovića, u režiji Slobodana Brankovića. Uloge tumeče: Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković. Dramu „U agoniji“, Miroslava Krleže, u režiji Ane Đorđević, publika će odgledati u srijedu, 27. aprila, sa početkom u 20 sati. Ovo poznato djelo izvode glumci: Radovan Vujović, Marija Vicković i Branko Cvejić. Predstava „Zaboravljene“, rađena po tekstu Zorke Novković i Jelene Jovanović, u režiji Marije Milenković, biće izvedena u četvrtak, 28. aprila, sa početkom u 20 sati. Uloge u ovom komadu o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a koje nijesu doživjele da se njihovo djelo vrednuje na način, kako su one to, bez sumnje, zaslužile, tumače: Katarina Radivojević/Lenka Petrović, Ana Franić, Vaja Dujović i Sonja Kovačević/Nina Nešković. Posljednja predstava iz revije „Proljeće u pozorištu“ je „Balava“, Dunje Matić, u rediteljskoj postavci Andreja Nosova, na programu je 29. aprila. Njenim izvođenjem Nikšićko pozorište zatvara aprilski repertoar. Uloge u ovom komadu su povjerene: Mirjani Karanović, Jasni Đuričić, Jovani Belović i Isidori Simijonović.

Aprilski reperoar je osim pozorišnih događaja, obogaćen i sa: tri filmska naslova, dvije izložbe, promocijom knjige i poetsko-muzičkim programom.

Na bioskopskom repertoaru su tri filma, koji će u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, biti prikazani u okviru manifestacije „Dani švedskog filma u Crnoj Gori“. Ljubitelji sedme umjetnosti imaće priliku da od 12. do 14 aprila, sa početkom u 20 sati, besplatno odgledaju igrane filmove: „Čarter“ (2020), „Savršeni pacijent“ (2019) i „Golijat“ (2018).

Na sceni Nikšićkog pozorišta, u subotu, 9. aprila, sa početkom u 19 sati, biće održana promocija zbirke repertaža „Kad tišina progovori“, novinarke Svetlane Mandić. O ovom zanimnjivom naslovu, pored autorke Mandić, govoriće Obrad Nenezić i Marijana Terić. Odlomke iz knjige će čitati Željko Vuksanović. U ime organizatora – Nikšićkog pozorišta i Opštine Nikšić, učesnike i publiku će pozdraviti direktor Radinko Krulanović, a moderatorka je Dijana Savović, novinarka TV Vijesti.

U okviru likovnog programa, u foaju Nikšićkog pozorišta, biće upriličene dvije izložbe – „Najljepše ćirilično slovo“, Umjetničkog udruženja „Scena“ i NVO Kulturni centar „Ćirilo“ i izložba fotografija „Drumovanja“, Turističke organizacije Nikšić, Samostalne izviđačke čete „Tibor“ i JU Nikšićko pozorište. Ulaz za ove izložbe je besplatan.

Nikšićko pozorište zadržava pravo izmjene repertoara, a dodatne informacije možete dobiti telefon, brojevi: 040 213 566 i 069 490 198.

Repertoar se realizuje uz obavezno poštovanje mjera u cilju suzbijanja pandemije Covid-19.