„Najljepše ćirilično slovo“ – naziv je izložbe likovih radova učenika osnovnih, srednjih škola i studenata iz Nikšića i nekoliko drugih gradova u Crnoj Gori, koja će u foajeu Nikšićkog pozorišta biti otvorena u petak, 8. aprila, sa početkom u 18 sati.  Organizatori izložbe su Umjetničko udruženje „Scena“ i NVO Kulturni centar „Ćirilo“. Izložba se organizuje povodom obilježavanja 528 godina od štampanja prve čirilične knjige Južnih Slovena – „Oktoih prvoglasnik“ u Crnojevića štampariji na Cetinju.

Publika će imati priliku da odgleda odabrane radove mladih autora po osnovu Konkursa koji je bio otvoren od 1. marta ove godine.

Izložba će, pored revijalnog, imati i takmičarski karakter. Najbolji radovi biće nagrađeni diplomama i prigodnim nagradama. Za osvojeno prvo mjesto, mladi kaliograf će dobiti Tablet računar. Nikšićko pozorište, za prva tri nagrađena rada, mladim  i talentovanim likovnjacima će obezbijediti po dvije besplatne ulaznice za predstave koje će u aprilu biti izvedene na Dječijoj ili Večernjoj sceni.

Ulaz za publiku je besplatan.