Nikšićko pozorište za najmađu publiku uzrasta 5+ u četvrtak, 21. aprila, sa početkom u 10 i 12 sati, organizuje izvođenje predstave „Avanture Maše i Mede“, u produkciji beogradskog Pan Teatra“. Tekst i režiju potpisuje Olivera Viktorović Đurašković, koja glumi jedan od likova, a ostale uloge tumače:  Bojana Đurašković i Marko Milošević. Prodaja ulaznica po cijeni od dva (2) eura, Nikšićko pozorište je organizovalo u saradnji sa osnovnim školama u gradu i vrtićima. Ulaznice u slobodnoj prodaji možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta na dan izvođenja predstave (od 9 do 12 sati).

Riječ je o zanimljivom scenskom projektu za djecu, koji „govori o najiskrenijem prijateljstvu devojčice Maše i Mede i njihovoj spremnosti da u svoj dom i svoje srce prime i nove prijatelje i pomognu im, lastu Čedu i Straška.

Maša i Meda, dva drugara stara, zajedno žive i zajedno putuju. Mašini nestašluci brinu Medu i zato iako je pomalo lijen u svaku avanturu sa njom ide. U parkiću blizu kuće su ovog proleća našli lastu sa povređenim krilom. Brižna Maša je ubijedila Medu da uzmu lastu, zaliječe joj krilo i nazovu je Čeda. Tako je on postao treći član njihove porodice. Došla je jesen, Čeda je danima pokušavao Maši nešto da kaže, ali nekako nije mogao. Jedne večeri Maša je odvela Čedu u postelju, poljubila Medu i otišla u krevet kao i obično. Ujutro kad je pošla da probudi Čedu ugledala je prazan krevetac. Šta sve Meda nije pokušao da je oraspoloži? U razne avanture je vodio Mašu, ali uzalud, sve dok nisu naišli na čudesnog Straška“.

Kako je Straško pomogao Maši i Medi, djeca će saznati u predstavi „Avanture Maše, Mede, Straška i Čede“