Monodrama „Naši dani“, autorski projekat beogradskog glumca i reditelja Radoslava Rala Milenkovića biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u srijedu 8. februara, sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je pet (5) eura. Biletarnica Pozorišta je otvorena od 10 do 20 sati, svim danima, osim nedjelje.

Ova monodrama premijerno je izvedena 17. maja 1984. godine i do sada je imala rekordnih 1851 izvođenje. Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani i Himna) i najznačajnijih pripovijedaka Radoja Domanovića, (Stradija, Danga i Mrtvo more). Milenković u ovom komadu igra čak 36 likova, a predstava je i nakon 30 godina od prvog izvođenja još uvijek aktuelna i komična.

„Naši dani“ je priča o mentalitetu jednog naroda koji nije sklon promjenama. Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susrijeće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svjedok rasula i propasti svih segmenata društva. Glavni junak najdramatičniju promjenu doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka.