Nova predstava Nikšićkog pozorišta „Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji“ premijerno će biti izvedena sjutra (petak) 5. maja, sa početkom u 20 sati. Repriza je u subotu (6. maja), takođe u 20 sati.

Dramu je po motivima romana “Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji”, Bore Ćosića napisao Aleksandar Lukač koji potpisuje i režiju. Scenografiju je uradila Vesna Sušić, a kostime Olivera Eraković. Uloge su povjerene:  Milici Kekić, Stevanu Vukoviću, Maji Stojanović, Gordani Mićunović, Jovanu Krivokapiću, Bobanu Čvoroviću, Anji Drljević, Nikoli Vasiljeviću i Kristijanu Blečiću.

Ova predstava se bavi nasušnom potrebnom malog čovjeka da ostavi neki trag o sebi za vječnost.  Naravno, teško da neko od nas barem đelićem svoga bića ne spada u tu kategoriju. Na tom putu nam se isprečavaju kako ogromne istorijske okolnosti, tako i naše, često, vrlo ograničene mogućnosti. U sprezi tih nepremostivih prepreka mi te tragove panično ostavljamo na, i u sebi, na drugima, a sada, sve više i na đubrištu socijalnih medija. Činjenica da ti tragovi nijesu baš kako smo ih zamislili, da su pomiješani i uprljani tragovima drugih, nas zapravo definiše kao ljudska bića. Tragična i komična u isto vrijeme, zapisao je reditelj Lukač o ovoj predstavi.

Ulaznice po cijeni od pet (5) eura su u prodaji, na biletarnici Nikšićkog pozorišta, koja je otvorena od 10 do 20 sati.