Radio drama REVOLT iz produkcije Izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta biće premijerno emitovana na talasima Radija Crne Gore (Prvi program) u nedjelju 11. juna, sa početkom u 11 sati i 30 minuta, a repriza je najavljena za ponedjeljak (12. jun) u 16 sati.  Ta fragmentarna drama nastala je kompilacijom dijaloga iz 23-i drame, četrnaest savremenih dramskih pisaca iz Crne Gore čiji su rukopisi objedinjeni u nedavno objavljenoj zbirci „Sabrane drame“.

U centar ove dramske priče smještena su lica i naličja različitih karaktera, najčešće onih koji su protkani intrigama i manipulacijama, ali i emocijama. Motivska građa dramskih fragmenata kreće se u vremenskom rasponu od epskih pjesama iz predkosovskog ciklusa do savremenih tema. Različitost rukopisa iz zbirke “Sabrane drame” za autorsku ekipu bio je izazov u namjeri da dramu REVOLT koncipira na moderan način, poštujući segmente spisateljskih rukopisa zbirke koji do filigranstva poniru u realne i imaginarne svjetove svojih junaka, u potrazi za bijegom od surovog okruženja i sa promišljanjem da se danas jedino na pozornici može živjeti dostojanstveno. U drami je apostrofirana istina i to najčešće ona bolna, ona od koje se ne može pobjeći, bez obzira na vrijeme u kojima su likovi  drama smješteni. Naizgled, bolji svijet je za mnoge od njih samo san. No, REVOLT, kao i zbirka “Sabrane drame”, istovremeno nudi i neočekivane preokrete, i ljepote emocija, pravdoljublja i iskrenosti koje u „moru“ bizarnosti oduzimaju dah.

Djelove dijaloga iz tekstova: Bojane Mijović, Marije Sarap Čolpe, Rajka Radulovića, Jovane Bojović, Sandre Vujović, Ružice Vasić, Mila Masoničića, Nikole Tomića, Mila Bešovića, Balše Počeka, Jelene Milošević, Marije Mihaljević,  Velizara Radonjića Janka Jelića odabrala je i koncipirala Slavojka Marojević. Uloge su povjerene: Stevanu Vukoviću, Nikoli Vasiljeviću i Maji Stojanović. Narator je Vladimir Savićević. Ton je odradio Zdravko Rosandić, a izbor muzike, tonskih efekata i montaža je djelo Ivana Zirojevića.