U Nikšićkom pozorištu večeras je premijernom projekcijom filma „Duhovi u Veneciji pušten u rad digitalizovani bioskop. Tim povodom predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević je u prigodnoj besjedi istakao da su grad Nikšić i njegovo Pozorište dobili „novi, digitalizovani (najmoderniji) bioskop u kojem će moći da se reprodukuju sve savremene produkcije filmova u tzv. punom formatu, kako to trenutni momenat i vijek u kojem živimo zahtijeva“.

Ovaj značajan projekat u vrijednosti od 108 000 eura zajedno su realizovali Ministarstvo prosvjete, Filmski centar i Opština Nikšić koja je, prema riječima Kovačevića, izdvojila najviše sredstava.

Predsjednik Kovačević je istakao da „Nikšićko pozorište u protekle dvije godine zaista ima čime da se pohvali, jer osim poboljšanja sopstvene produkcije čiji se naslovi izvode na scenama širom Regiona, sada ima i najnoviji i najsavremeniji bioskop u Crnoj Gori. Želimo našoj – nikšićkoj publici da uživa u najnovijim projekcijama. Trudićemo se da na repertoaru imamo svjetske premijere“, poručio je predsjednik Kovačević proglašavajući bioskop otvorenim.

 

 

       Foto: Željko Šapurić