Predstava „Bladi Mun, Crnogorskog narodnog pozorišta, koja je rađena prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u srijedu 17. januara, sa početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od pet (5) eura su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, radnim danima od 10 do 20 sati.

Pored Ane Đorđević u autorskom timu „Bladi Muna“ su: dramaturg Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, Ivana Čanović i Bojan Jovović – autori muzike, asistentkinja rediteljke  Nataša Milićević i asistentinja kostimografkinje Gordana Bulatović. U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Oni su na večeri. Oni su bračni partneri, oni su prijatelji, oni su ljubavnici. Oni su na prostranoj terasi pokraj mora, zapljusnuti zvukom niskih talasa i naletima slanog vazduha. Čekaju pomračenje Mjeseca koji je najavljen kao prilično spektakularan prizor. Te večeri nastupa takozvani bladi mun, crveni mjesec, moćniji od bilo kog drugog Mjeseca. Tako počinje predstava „Bladi Mun“, koju je spisateljica Đorđević, specijalno za CNP, napisala novu verziju svoje drame „Crna kutija“, nastale po uzoru na scenario filma „Savršeni stranci“. Radnja ove verzije „Crne kutije“ smještena je u crnogorski milje i odslikana je kroz produbljene sukobe i nove likove.

Sve počinje i dešava se na zajedničkoj večera osam dugogodišnjih prijatelja. Odjednom ovo okuljanje postaje igra istine. Kako veče odmiče razgovori i poruke telefonom otkrivaju jedni o drugima malo poznate i iznenađujuće detalje, koji govore o tome koliko oni malo znaju jedni o drugima. Sve to vodi ka šokantnom kraju, navodi se u najavi ovog djela.

Dramaturg Stefan Bošković pojašnjava da se rad na ovoj predstavi postavio kao satni mehanizam, kao organizam neprestanih promjena, koji se rotiraju, izvrću, ali nikad ne staju. Ritam pulsira dosljedno, otvara vrata velikih odluka, mijenja perspesktive, okreće sudbine. Iza svega, rediteljka Ana Đorđević je uspjela da nedefinisanu mješavinu ljudskih sudbina i kosmičkih uticaja dovede u ravnotežu, da jedan polifoni mehanizam iskontruiše u nit, u nježnu sliku iz koje sve izraste, u kojoj sve i nestane, pojasnio je Bošković.

Predstava je imala premijeru krajem 2021. godine.