Igrani film „48 sati i jedan minut“, čiji scenario i režiju potpisuje Sonia Alexa, biće prikazan na bioskopskom platnu Nikšićkog pozorišta u četvrtak (21. marta) sa početkom emitovanja u 20 sati. Ulaznice po cijeni od tri (3) eura možete kupiti na dan emitovanja filma od 10 do 20 sati.

Uloge u ovoj drami tumače: Radivoje Bukvić, Nataša Ninković, Marina Ćosić, Branka Pujić, Klara Hrvanović, Vanja Ejdus.

U ekspilaciji ovog filmskog naslova navodi se da se Aleksandra vraća u svoju otadžbinu, dvije decenije nakon rata, u želji da odgoji ćerku u duhu srpske kulture. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene. Izjava dežurnog policajca da se djeca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati, razbijesni Aleks i prisili je da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Zbog dezorijentacije i neznanja jezika Aleks počinje da gubi nadu, sve dok se isječci iz novina i dječiji crtež misteriozno ne pojave na njenom kućnom pragu i postanu joj glavna smjernica. Suprug, Stiven, ospori Aleksine sulude sumnje da su njihovi najbliži prijatelji zaslužni za Lenin nestanak i posavjetuje je da popije već prepisane ljekove, da ne bi došla u haotično stanje u kom je bila nakon očeve smrti. Aleks doživljava još veće razočaranje kada na vratima ugleda policiju i doktorku Jelenu, koja navodi da pacijente sa kliničkom depresijom treba rano liječiti i hospitalizovati. Zanemarujući Aleksin zahtjev da pogledaju video snimak koji je pronašla kod prijateljice, gdje Lena vrišti za pomoć, ljekari je nasilno zatvaraju u psihijatrijsku bolnicu, gdje je drogiraju do te mjere da zaboravlja sve informacije koje je imala o potencijalnim otmičarima. Uprkos naizgled nepremostivim preprekama, Aleks ne odustaje od vjerovanja da će pronaći svoju malu princezu. Da li će njena trauma smanjiti broj kidnapovanja u Beogradu i imati jačinu da promijeni ovaj nehumani zakon čekanja od 48 sati?