Martovski repertoar Nikšićkog pozorišta zatvoriće dvije predstave iz sopstvene produkcije – „Kumovi“, Dušana Kovačevića i „Narodni poslanik“, Branislava Nušića. Najnoviji komad „Kumovi“ biće izveden na matičnoj sceni 28. marta, sa početkom u 20 sati, a posljednji dan ovog mjeseca, Nikšićko pozorište sa „Narodnim poslanikom“ gostuje na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Izvedbom drame „Kumovi“, Nikšićko pozorište pridružiće se planetarnom obilježavanju Svjetskog dana pozorišta. Cijena ulaznice je sedam (7) eura, a učenici, studenti, penzioneri i lica sa invaliditetom imaju popust od 50%.

Tekst Dušana Kovačevića na scenu je postavio Božidar Đurović. Scenografijuje uradila Vesna Popović, kostime Marina Medenica i Margareta Marinković, a za scenski bila je zadužena Jelena Simić. Za izbor muzike zaslužan je Bojan Bojanić, dok je numere otpjevao Pavle Bogojević. U predstavi igraju:  Hadži Nenad Maričić, Žana Gardašević Bulatović, Ivona Čović Jaćimović, Nikola Vasiljević i Pavle Bogojević. Komadi Kovačevića u postprodukciji žive veoma dugo, jer izviru iz života i govore o životu i imaju vrlo dobru komunikaciju sa publikom. Tako je i sa predstavom „Kumovi“, koja svojom slojevitošću, pozorišnim izazovom, duhovitošću brzo uspostavlja interaakciju između publike i glumaca. Komad je utemeljen u društvenoj zbilji i istovremeno je tragičan i komičan. Upravo ta tragikomičnost djela dovodi do ugođaja u kojem se „publika jednim okom smije, a drugim plače“.

 

„Narodni poslanik“ gostovaće pred podgoričkom publikom 31. marta na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“. Adaptaciju i režiju ove prve napisane komedije Branislava Nušića uradio je Goran Bulajić, scenografiju Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković. Uloge tumače: Stevan Vuković, Marija Đurić/Jelena Simić, Maša Božović, Nikola Vasiljević,  Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić Martinović, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica, Nebojša Ćićo Vulanović.

„Narodni poslanik“, koproducentski projekat Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, imao je desetak uspješnih izvođenja van matične scene – na prestižnim festivalima i repertoarskim gostovanjima.