Ansambl komedije „Narodni poslanik“ nakon uspješnog prvog izvođenja u Centru za kulturu u Pljevljima (28. septembar), sjutra veče (petak 30. septembar sa početkom u 20 sati) premijerno će nastupiti na sceni Nikšićkog pozorišta. Predstavu je po tekstu Branislava Nušića adaptirao i režirao Goran Bulajić, scenografiju je uradila Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković. U glumačkoj podjeli su: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica, Nebojša Vulanović.

Ulaznice za premijeru u Nikšiću su rasprodate, što govori o dobrom producentskom potezu Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja da se ovo poznato Nušićevo djelo postavi na scenu. Na tu činjenicu u najavi premijera ukazao je Janko Jelić, umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta.

Nikšićko pozorište sa ponosom ističe činjenicu da se ovim velikim tekstom i njegovom univerzalnom temom bavi nakon relativno dugog perioda u kome Nušićevi komadi nijesu postavljani na scenama u Crnoj Gori. Očigledno je da društvena podsvijest nije bila spremna za suočavanje sa činjenicom da smo svi pomalo ličili na Nušićeve poslanike, ministarke i ožalošćene porodice, pa i na pokojnike. Vjerujemo da smo kroz ovu predstavu konačno spremni i za tu vrstu spoznaje, napisao je Jelić.