Poznati crnogorski reditelj i dramaturg Goran Bulajić preminuo je danas u 66. godini života. Bulajić je ostavio dubok trag  u pozorištu i kulturi Crne Gore i zemalja Regiona, a posebno u svom rodnom Nikšiću. Cio svoj radni vijek posvetio je pozorištu i dramskoj umjetnosti. Tokom bogate karijere režirao je šezdesetak komada u pozorištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Osim u teatru, režirao je i brojne televizijske drame. Rukovodio je Dječjim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, dramskim programom Radio Televizije Crne Gore. Bio je dramaturg  u Crnogorskom narodnom pozorištu, gdje je kraće vrijeme radio i kao urednik Izdavačke djelatnosti. U Crnogorskom narodnom pozorištu nedavno je dobio status doživotnog člana te nacionalne teatarske kuće.

Njegov početni angažman u dramskoj umjetnosti vezuje se za rodni Nikšić i Dramski studio Centra za kulturu, u kojem je ispisao šesnaest režija. Taj njegov rad ostaće upamćen ne samo po estetici, već i u kontinuiranom nastojanju da sa grupom dramskih entuzijasta održi pozorišni život u ovom gradu, koji je polovinom minulog vijeka bio prekinut administrativnim ukidanjem Narodnog pozorišta.

U Nikšićkom pozorištu, Bulajić je dao je nemjerljiv doprinos u obnovi i rastu ove teatarske kuće. Najveći broj njegovog rediteljskog rukopisa ispisan je na sceni Nikšićkog pozorišta, gdje je režirao devet predstava: „Iz ničega u ništa“, „Presuda“, „Siroti mali hrčki“, „Nobelovci“, „Bilo jednom u maju“, „Jao, moj Jagoše“, „Inspekcija“, „Crna kutija“, „Narodni poslanik“. Sa predstavom „Iz ničega u ništa“, 1999. godine obnovljen je rad Nikšićkog pozorišta. Njegov posljednji rediteljski rukopis u Nikšićkom pozorištu – komedija „Narodni poslanik“ za kratko vrijeme imala je desetak izvođenja na scenama u Crnoj Gori i Srbiji, a imala je i nekolika zapažena festivalska nastupa.