Na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta od 20. do 22. februara, sa početkom u 20 sati biće izvedene tri predstave iz produkcije Beo Art-a. Cijena ulaznica (pojedinačno) je sedam (7) eura, a biletarnica radi od 10 do 20 sati.

Reviju Beo Art predstava u Nikšiću će otvoriti drama „Zajedno“ u utorak (20. februar), dok će sjutradan biti izvedena „Udarna vest“. Gostovanje beogradskih ansambala zatvoriće u četrvrtak (22. februara) komad „Bilo jednom na Brijunima“.

Predstava „Zajedno“ je koproducentski projekat Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Beo Arta, tivatskog Centra za kulturu i pančevačkog Kulturnog centra. Nastala je po tekstu Ane Đorđević, u režiji Jane Maričić. Uloge su povjerene: Nenadu Pećinaru, Jasmini Večanski, Gordani Đurđević Dimić, Bojani Ordinačev, Branislavu Jerkoviću i Jugoslavu Krajnovu.

To je priča o porodici koja „pet godina nije sjela za sto sve dok ih smrt bližnjega nije okupila. Kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, predstava istražuje patologiju porodičnih veza, iznoseći na svjetlo nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne. Ona, istovremeno otkriva snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti“, navodi se u najaviovog djela.

Predstava „Udarna vest“, rađena je po tekstu Milene Bogavac, produkciji Trinidada, Beo arta i KC Grada. Režiju potpisuju Milena Bogavac i Marko Grubić. Ovo scensko djelo govori o „fenomenologiji medija i masovnih komunikacija u savremenom društvu, sa posebnim fokusom na odnos medija i straha. Polazeći od pitanja zašto su udarne vijesti uvijek loše, predstava se razvija u dinamičnu tragičnu insenaciju studije o prirodi savremenih medija i njihovom uticaju na psihu pojedinca, kao i na društvene obrasce ponašanja. U ovom komadu igraju: Sunčica Milanović i Đorđije Živadinović Grgur.

Posljednje večeri revije – 22. februara, publika će imati priliku da pogleda predstavu „Bilo jednom na Brijunima“, autorski projekat Kokana Mladenovića. U predstavi koja polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para, Josipa Broza Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor, Igraju: Milan Marić, Sanja Marković, Branislav Trifunović i Tihana Lazović.

„Susret se dogodio na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o samom susretu i vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno dostupni su kroz vrlo šture, pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu“, navodi se u najavi djela. Ovaj komad nastao je u koprodukciji Kreativne produkcija „Joca Art“, Bitef teatra i Beo Art-a.