Predstava ,,Tarzan – gospodar džungle“ (5+), Gradskog pozorišta iz Podgorice biće izvedena, na sceni Nikšićkog pozorišta u subotu 24. febrara, sa početkom u 18 sati. Cijena ulaznice je pet (5) eura. Biletarnica radi od 10 do 20 sati. Predstava je nastala po motivima romana Edgara Rajsa Barouza, u režiju Tamare Vujošević Mandić i Davora Dragojevića. Scenski pokret i koreografiju uradila je Tamara Vujošević Mandić, scenografiju, kostime i idejno rješenje lutaka Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević. Dizajner svjetla je Ivan Vuksanović, a video-materijala je Goran Brnović. Asistent scenografa je Enes Deari. U predstavi igraju: Milo Perović, Jelena Simić, Marija Đurić / Jelena V. Đukić, Miloš Kašćelan, Lra Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević, Anđela Marunović,  Matija Memedović i Aleksa Balević.

Ovaj zanimljivi komad premijerno je izvedena krajem prošle godine, za Dan Gradskog pozorišta – 27. decembar. Gradsko pozorište je ovu priču o imaginarnom heroju djetinjstva starijih generacija – Tarzanu ispričalo mlađim generacijama na malo dugačiji način, sa vrlo malo dijaloga i mnogo plesa. Komad obiluje koreografijom, sa lutkama i atraktivnim elementima, a opet je to priča koja je ispričana klasičnim pozorišnim izrazom.

„Tokom procesa  istraživali smo na koji način graditi priču o Tarzanu, ideja vodilja bile su iskonske emocije.  Plemenitost,ljubav i priroda najvažniji su segment svakog živog bića pa i  okosnica ove predstave. Glumci uz lutke i pokret, kao najvažniji neverbalni element predstave, prenose na interesantan, pitak i snažan način priču o životu dječaka, momka iz džungle, Tarzana. U našoj priči životinje su pozitivci čiju empatiju stavljamo u prvi plan u nadi da će djeca vođena njihovim primjerom učitati da mogu biti slobodnija u iskazivanju svojih osjećanja ali i spremna čuti i zagrliti tuđa. Sa druge strane imamo čovjeka kao negativca što nažalost danas nije daleko od stvarnosti“, izjavila je Tamara Vujošević Mandić. .

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture na Konkursu za sufinansiranje kulturno-umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu.